Dtream Blogi

Uusia palveluja Dtream Oy:ltä

Dtream tekee asiakkailleen myös skriptejä tarpeen mukaan. Tarve voi esimerkiksi liittyä simulointien automatisointiin, päätöksentekoon, optimointiin tai vaikkapa mittausdatan ja simulointien yhdistämiseen.

Nyt voit ladata sivuiltamme päätöksenteon avustajan ”DtreamDecisionHelper”, jolla voit painottaa useita päätökseen vaikuttavia kriteereitä ja etsiä ohjelman avulla parhaat vaihtoehdot.

Tutustu tarkemmin palveluihimme ja DtreamDecisionHelperiin sivulla: Skriptit ja ohjelmistot.

Dtream Oy Konepaja 2018 -messuilla

Konepaja 2018 LogoDtream Oy on mukana Konepaja 2018-messuilla
20-23.3.2018, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus .
Olemme SMACC Välkky-projektin yhteisosastolla E16, joka on A- ja E-hallin välissä.

Osaston teemana on ”Teollisen 3D-tulostamisen osaamista Suomesta”.  Osastolla on mukana:
3Dtech Oy, 3DStep Oy, Dtream Oy, Go3D Oy ja VTT.
Tervetuloa tutustumaan 3D tulostuksen mahdollisuuksiin, sekä Dtream Oy:n muihin palveluihin.
#Konepaja

Kevennä ja paranna valettuja osia topologian optimoinnilla

Topologian optimoinnilla voidaan keventää ja parantaa valettavia osia. Optimoitu osa voi olla jopa 30% keveämpi ja silti vahvempi kuin perinteisesti suunniteltu osa.

Optimoitu osa säästää materiaalia valmistuksessa. Kevyempi osa voi tuottaa säästöä myös asennuksessa, käytössä ja ylläpidossa.

 

Dtreamin Timo Turkkila pitää aiheesta esitelmän Rakenteiden Mekaniikka seuran juhlaseminaarissa ”RM50” Vaasassa. Katso Timon esitelmä täältä.

 

 

  

Dtream mukana palveluntuottajana Tampereen Innovaatiosetelissä – haku jatkuu 4.9.2017

Tampereen (Tredea) Innovaatiosetelin haku aukeaa taas maanantaina 4.9.2017. Seteli on ollut niin suosittu että haku keskeytettiin alkuvuodesta. Seteli on tarkoitettu tarjoamaan yrityksille vauhtia tuotekehitykseen ja innovointiin. Nimestään huolimatta seteliä ei ole rajoitettu vain Tamperelaisille yrityksille.

Dtream on hankkeessa mukana palveluntuottajana. Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä kuinka voimmeko hyödyntää innovaatioseteliä teidän projektissanne.

Lisätietoja Tampereen Innovaatiosetelistä:
https://yritystampere.fi/innovaatioseteli/innovaatioseteli

Dtream innovaatiosetelien tarjonta löytyy kätevästi ”Dtream” – hakusanalla: 
https://parastapalvelua.fi/yritys/hankkeet/innovaatioseteli

Metallin 3D tulostuksen testausta

   Testasimme Sastamalassa olevaa SASKY:n ja TAMK:in yhteistä metalliprintteriä Pasin suunnittelemalla hydrauliikan jakokappaleella. Tulostusjälki ennen koneistusta ja muuta viimeistelyä on oheisten kuvien mukainen.

 

     Metallin pulveripetitulostuksessa tulostin levittää ensin ohuen kerroksen metallipulveria. Sen jälkeen se sulatetaan tulostuskohdista laserilla. Pulveri itsessään ei tue kappaletta riittävän hyvin, vaan siihen on tulostettava erilliset tuet, jos alapinnan kulma alustaan nähden on alle 45 astetta. Hyvin suunnitellussa kappaleessa näille tuille löytyy myös toiminnallinen tarkoitus, jolloin vältetään niiden joskus hyvinkin työläs poistaminen. Pasin suunnitelmassa tukirakennetta käytetään osan kiinnittämiseen. Pystysuuntainen reikä on pyöreä, mutta vaakasuuntaisien on oltava salmiakin muotoisia. Tässä kappaleessa on käytetty nelikulmaista reikää, mutta sen mitoituksessa on huomioitu koneistusvara kierrettä varten. 

   Tukia tarvitaan myös lämmönhallintaan. Tulostimessa oleva irtonainen metallijauhe ei johda kovin hyvin lämpöä, joten laserissa syntyvä lämpöenergia on hallitusti johdettava alustaan yhtenäistä materiaali pitkin. Jos tämän unohtaa, kappaleeseen syntyy lämpöjännityksiä ja se vääntyilee pilalle. Lämmön simulointiin on kehitteillä runsaasti ohjelmistoja, mutta yksinkertainen nyrkkisääntö on välttää suuria massoja ohuiden varsien päässä. Tämäkin on huomioitu jakokappaleessamme ja niinpä tulostus onnistuikin odotetulla tavalla. 

   Tämä on hyvä esimerkki siitä, että myös 3D-tulostuksessa on omat rajoitteensa. Ne on otettava suunnittelussa huomioon mahdollisimman varhain. Yhdistämällä toiminnollisuuden, rakenteen kestävyyden ja valmistuksen vaatimukset saa aikaiseksi parhaan lopputuloksen.

Työvälinepäivät 2017: Dtream mukana AM Finlandin esityksessä

3D tulostaminen ja siihen liittyvä suunnittelu oli vahvasti esillä Työväline- ja muoviteollisuuden Työvälinepäivillä Vierumäellä 26-27.1.2017

AM Finlandin Sanni Heikkinen piti esityksen: ” 3D-tulostuspalvelut ja lupaavimmat sovelluskohteet”.

Esityksessä oli mukana muutama Dtreamin tekemä suunnittelu esimerkkeinä. Tulostetut kappaleet olivat myös esillä AM Finlandin ständillä.

AM Finland tarjoaa asiakkaille Dtreamin topologiaoptimointia tulostettavien kappaleiden optimointiin.

Optimoitu tukivarsi 3D tulostettuna
3D tulostettu muotin insertti jäähdytyskanalla (halkaistu)